Thursday, March 29, 2007

"aku dan kawan-kawan"

aku dan kawan-kawan.
kawan-kawan aku leh tahan gak la ramai..
dan aku rase agak beruntungla pasal aku dapat banyak kawan yg bebaik..
dalam list kawan2 aku..aku ader banyak kategori..

1. kawan2 sekolah menengah
kawan-kawan sekolah menengah ni adelah sahabat paleng setia la..
walaupon aku takontek sebulan ke setahun ke,
but then bile jumpe mesti hu -ha macam hari2 lepak sesame.
aku tatau nape sampai skang mereka ni lah antara org yg paling kenal aku..
perangai aku yg kekadang aku langsung tatau aku ader perangai tuh.
mgkn sebab kite membesar dari budak ke mude remaje kan??
dan jenis dorg neh ialah org yang setia pada janji..
mmm..contohnye..
dorg kate nak amek kau kol 10 pg..kalau sampai kol 12 tasampai g..
lek je..dorg mesti sampai..cume lambat sket..
these are the friends yg bile kau mati pon dorg akan mandikan jenazah kau..

2. kawan2 seuniversiti
kawan2 jenis ni plak kawan2 yg mase kite jadik jahat..haha..
i meant..ini kawan2 yg banyak tgk titik golak perubahan kiter.
mungkin sebab mase kiter kenal kawan2 ni..
kiter maseh lagi mencari identiti..
sebab tu la bile sampai ke tahap ni..
kiter dah ader musuh..
jealousy satu hal.
perasan bagus satu hal..
aku kurang sket ngan kawan2 seuniversiti nie..
tapi..aku beruntung sebab aku jumpe nana, arif..
nisa, lela, aween, pis, ayun dan ramai lagi yg bek ngan aku..
mungkin sebab dorg neih clan yg takesah..
tgk blue sesame//
eksiden same2//
tuh blom lagik mandi sesame//
hehe..

3. kengkawan sesosialan
golongan nie aderla golongan yg takkan lupekan kawan punyer.
sumpah.
maner ko pegi pon..
bile jumpe tepi jalan pon kau akan berenti dan berburak sebentar.
yg akan datang tgk kau bbile dorg teringat kau..
dan biler ko tak jumpe dorg pon..
tasemestinyer dorg lupekan kau..
ader kengkawan sesosialan yg aku sayang ..
susah senang banyak sesame..
esp kat zeezam..(yg byk share soal hati ngan aku..kahkahkah!)
and akim..yg ske cakap lucah ngan aku..
dan juge rakan2 seangkatan yg laen..
ader jugak yg akar aku cemane nak survive kat dunia yg kotor neh..

4. kawan semati dan senyawa.
ini aku tujukan kat bf aku khasnyer.
yg suke buat aku gelak.
buat aku marah dan nangis.
tu blum lagik buat aku mengamok.
tapi tetap jd pendengar setia walaupon aku dah satu jam lebeh bebel..
hikhikhik..
leb u sayang..

kawan2..
penting dalam hidup korg actually..
diorang nilah yg membentuk sahsiah diri korang yg sebenar..
dan kadang2..
korang turut terikot2 cara idop ngan aper yg dorg buat..
siyes.
dorg jugaklah yg jadi family..
bile2 kau jauh kat rantauan org..

moral: pelok kawan2 anda sekarang dan cheomlah mereka cam mereka akan meninggalkan kite sok! :)

3 comments:

CONNA said...

melihat transformasi ko dr sekolah menengah ke universiti = WOW !!
aahhahahah.. ;-D

zeezam said...

haih.
ada lak nama aku.
malu jek.

JuNe said...

cet..mane nama aku doh??hahhaaa