Wednesday, November 7, 2007

"its been a dull year.."

well?dah nak dekat end of year,pejam celik dah nak dekat abes tahun 2007, still azam tahun neh tak tertunai g..ahahaha..banyak dah yang terjadi tahun neh..macam tak percaye la jugak..ramai gak kawan2 yang putus tunang, my sister got married and pregnant this year..suburnye kakak aku ..hahahaha..ade gak kawan2 yang mengaku kawan tapi wat palat ngan aku tahun ni.. damn. tahun ni gak la aku banyak bertekak ngan parents aku..gaduh ngan siblings aku. and really, tahun ni sucks berbanding tahun tahun yg terdahulu. Aku pon dh bek gak ngan org2 yg pernah jadi musuh aku..best..they turns out to be your best fren..hehehehehe...my friend yg slalu jd teman bergosip..teman nak pi mkn kat tmpt keje pon dah nk kawen..mbr aku yg br kawen tahun ni, dah pregnant..dan diorg sume baye aku..buat aku macam loser je sebab tak kawen g..tapi nak wat cemane..dorg dapat org yg berada..aku dan bf aku sedaya upaya menjadi yg terbaik though..at least kami same susah dan senang..:)

raye tahun neh dapat menunjukkan jugak sikap sedare mare yg tertentu..dlu mase nenek aku kuat bukan men lagi baiknyer derang..pjak semut pon tak mati. tapi bile nenek aku dah talarat jalan, dah tak kuat untuk buat segalanye sendiri, derang tolak ketengah ketepi macam tuh je. tak baik tau tak?
dan aku memang sayang kat nenek aku.kalau boleh aku tak nak org yang macam celaka ni ade kat seblah nenek aku. nenek aku cakap makcik aku yg dok jage dea tuh kate, taknak bagi anak dea balik raye ni dari asrama sebab anak dea tade tmpat tdo. sound depan2 nenek aku lak tuh..memangla nenek aku tuh to bilik anak dea, abestuh anak dea yg mude lagi lawa tuh taleh ke nak bentang tilam kat ruang tamu ke..tdo ngan nenek aku ke..meluat betol. pompuan tak sedar dri.

entahla..aku nak tgk mase dea tua nanti sape yg nak jage dea.
kawan2..
walau sejahat mana pon korg,
walau berdose mane pon korg,
jgn sekali kali tolak ketengah ngan ketepi je org2 tua neh.
esok2 korg yg kena balik.

3 comments:

zeezam said...

karma aite?

Anonymous said...

hye.. you will know who will turn out to be your good friend.. aku pun cam x percaya dulu penah gaduh giler ngan ko.. aku x nak salahkan sapa2...newya... i really have a good time last satruday... now i know what real friendship means.. doesn't mean that you have a bf you will have everything in the world.well skarng life aku pun makim ok.. thanks anyway ant.. love you ant...

CresceNet said...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.